17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Výživová poradna › Kokosové věnečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 200 g
kokosová moučka 200 g
máslo 200 g
moučkový cukr 80 g
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Tvary tvoříme přes masový mlýnek s nástavcem hvězdičky, stočíme do kroužku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Věnečky můžeme z poloviny namáčet v čokoládové polevě.

Z tohoto množství je cca 100 ks věnečků o průměru 3 cm.


Další fotografie
 


RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí maso na myrtě po korsicku

Postup: Kančí maso - nejlépe z mladého kusu - nakrájíme na plátky (nenaklepáváme).... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...